Led-profiilivalot

Miksi:
Nauhoissa on markkinoiden tehok- kaimmat diodit 160-180lm/W.
Ei välkkymistä, kun käytetään huippu virtalähteitä, kestävyys on aivan omaa luokkaansa, energian kulutus n. puolet (oikeastaan neljännes), siksi sopivat myös ajoneuvo- ja aurinko- kennokäyttöön.
Himmenttävyys on kaikkein helpointa. Valon väri/värit voidaan valita juuri oikeaksi, myös haluttessa olla säädettäviä.
Kun käytetään ei pistemäisiä vaan koko tilan täyttäviä valoja häikäisy on vähäisintä, suuntaus voi oilla myös pintojen kautta ns. epäsuorana. Pienikokoiset valaisimet voi piilottaa näkymättömiin. Valaistut suuret pinnat tekevät tilasta avaramman tuntuisen, samalla tilankäyttö on helpompaa. Ilmiö korostuu kaapeissa ja hyllyissä, kun nekin valaistaan.
Ts. pitkälti samaa asiaa/efektiä kuin että kaikki pinnat maalataan valkoi- seksi!
Profiilivalotyypit, minkälaisia?
– kohteeseen on valittavissa sopiva profiili ja LED-nauha, joka kiinnitetän profiiliin nauhan omalla tarralla. Profiilin kiinitystapoja voi olla useita, läpiruuvaus, ns. clipsit, teippi ja rakennusliima, myös ahdas ura.
– valitaan valmiita profiilivaloja, 385-2000mm, joita voi myös jatkaa
– tai 1230 mm valo-sarjaa, jossa on myös malli, jossa on himmennin sisällä
– osa profiileista on saatavilla maalattuna valkoiseksi tai mustaksi. Valkoinen/alumiinin ei erotu valon- määrässä. Musta voi olla hieman valoa imevä, vaikka n. 90-120 asteen LEDIin valokulma ei suuremmin leikkaudu.
– listavalona kiinteä asennus tai roikkuva vaijerin varassa, tehtaalta myös 3 m profiilit suurempiin projek- teihin kohteisiin, kuten hotellien jne saneeraukseen ja rakentamiseen, myös täsmäpituuksina valoina miel. min 50 kpl sarjoja.
Värivaihtoehdot: 2200K
2700K
3000K
3500K 4000K 5500K 6500K RGB
Profiilit, saatavilla lähes 150 tyyppiä! Vakiomitta 2m,
Joku tyyppi 1 m
Tehtaalta 3 m
tai mittojen mukaan ns. määrissä
Valonlähteenä käytetään:
– 8 mm liuskanauhoja, leveyksiä voi olla myös 5, 10 ja 12 mm, myös leveämpiä erityistarkoituksiin.
– tehot ovat 30; 45; 60 ja 86W/5m, myös ilmaisua per metri on käytös- sä, mutta metriteho ei ole vakio. Suuri virta ohuessa kuparinauhassa aiheuttaa jännitehäviötä, jolloin tehot ovat alhaisempia. Siksi nauhoissa on syöttö myös keskellä ja käytön helpottamiseksi myös loppupäässä. Pienemmillä mm. 30W nauhoilla voidaan tarvittaessa käyttää myös 10 m liuskapituuksi, kun muutoin 2-3 m pituisilla nauhoilla tehot pysyvät vielä hyvinkin maksimissa.
Osassa profiileja voidaan kuljettaa 12/24 V johtoja profiilin läpi, joissain myös 230V kaapeleita.
– mikä teho on oikea?
Profeissa jotkut valmistajat nimittä- vät ts. sallivat/suosittelevat tietyn max. tehon. Ympäristö lämpötila ja asennustapa on huomioitava.
Sopiva max. käyttölämpötila
on 50-70 astetta. Testaamalla voidaan käyttää vielä n. 100 astetta lämpötiloissa.
Nauhatyyppi:
– IP20 on tavallinen/käytetty. Kaikki kodin tarpeet, myös pesuhuone ja sauna ovat käyttökohteita. Aikaisem- min pelko kosteudesta on paksun epoksilakan myötä turha, ainoa toive jos käyttö on hyvin märässä on käyttää nauhaa jatkuvasti ja mielellä myös ei himmennettynä, jolloin kosteus pysyy poissa/poistuu. Arviolta veden ympäroimää nauhaa on hyvä käyttää min. 1-2 kk välein. Kastunut esim. vuoden vapaasti ulkona ja profiilissa ollut voi vaatia lämpöisessä kuivatuksen ja tehon palautuksen alkuperäiseksi täydellä käyttöteholla.
Jatkuva märkä ympäristö kuten uimalataan reunat lähes vedessä vaatii IP 65 nauhojen käyttöä. Taas kloori voi pilata nauhat, jolloin esim PVC letkussa voi olla hyvä suoja. Myös painekyllästetty puu on vaarallinen.

Kuva Tuote Hinta Ominaisuudet Tuoteosasto Varastossa Valitse määrä ja tilaa